Opstaan voor je brother of sister moet je durven!

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over het Sidi Amin-project? Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord. Wanneer je andere vragen hebt, neem dan contact op.

Sidi Amin richt zich vooral op een kwetsbare doelgroep. Een generatie die maatschappelijk onwenselijk of crimineel gedrag ervaart ‘op straat’. Het project is bedoeld voor scholieren tussen de 10 en 16 jaar. Zowel voor de basisschool als voor het voortgezet onderwijs zijn er workshops mogelijk.

Sidi Amin gaat in gesprek met de jongeren over misdaad en discriminatie. Hij spreekt ze aan op hun verantwoordelijkheid om de wereld veiliger te maken.

Om leerlingen te verrassen, vertellen wij natuurlijk niet alles over het programma op een site. De workshops variëren, immers: de ene klas is de andere niet. Wel is het goed om te weten dat Sidi Amin meerdere malen in blokuren een gastles geeft. Dat doet hij in overleg met de scholen.

Sidi Amin bespreekt onderwerpen als: diefstal, geweld, drugshandel, uitbuiting en andere vormen van kleine of grote criminaliteit. Ook besteedt hij aandacht aan discriminatie, racisme en ongelijke behandeling.

Sidi Amin ontstond vanuit een samenwerking met Meld Misdaad Anoniem en Radar. Tijdens de workshops vertelt Sidi Amin wat deze organisaties doen om de samenleving sociaal veiliger te maken.

Wij hebben veel ervaring met dit programma in het onderwijs in Amsterdam en Rotterdam. Dat nemen wij uiteraard graag mee naar overige steden.

Wilt u meer weten over het project of informatie? Sidi Amin verzorgt ook lezingen voor verschillende instellingen, managementteams, instellingen, (semi)overheden en groepen.